Een man om op te (vr)eten door Petra Hülsmann

Een man om op te (vr)eten door Petra Hülsmann

Gedurende de vakantietijd is er altijd ruimte om extra te lezen. Over dit boek had ik goede verhalen gehoord van één van de verkoopsters van onze lokale boekhandel Westerhof, die erg actief is op Facebook. Met een boekenbon, gekregen voor mijn verjaardag, liep ik de winkel in en er even later weer met boek en al uit :-).

De korte beschrijving op de achterkant beloofde ook al veel goeds:

Een paar dingen zijn voor Isabelle absoluut heilig: haar lievelingssoap op tv, haar werk in de bloemenwinkel en haar dagelijkse kom soep in het verlopen restaurant aan de overkant. Hoezo controlfreak? Ze kan gewoon niet tegen verrassingen! Dan wordt ‘haar’ restaurant overgenomen door de hippe kok Jens, die weigert om haar vaste lievelingssoep te maken. Helaas blijkt zijn chocoladetoetje onweerstaanbaar. En voor ze het weet, staat haar geordende leventje op z’n kop!

Terwijl ze krampachtig probeert om de vaste orde te herstellen, blijkt haar hart intussen al heel andere plannen te hebben…

Kortom..het leek mij het ideale boek voor een ontspannen vakantie.

Het boek las als een trein. Het is het tweede boek van schrijfster Petra Hülsmann. Haar debuutroman heette Een hart vol hommel(e)s en is inmiddels ook in mijn bezit.

Hoofdpersoon Isa raakt bevriend met Jens en zijn halfzusje Merle. Isa houdt niet van het onbekende en vindt het dan ook maar niets dat zij haar dagelijkse noedelsoep niet meer kan eten, nu dit restaurant gestopt is. Jens is niet van plan haar soep te gaan maken en geeft haar regelmatig net iets anders dan ze besteld heeft. Het boek omschrijft hoe een vriendschap van twee uitersten zich ontwikkeld. Je denkt al snel…dit is de ideale man. Alleen Isa heeft daar zo’n 400 pagina’s voor nodig voordat zij hier zelf ook van overtuigd is.

Conclusie

Het boek is doorspekt van grappige situaties. Ik heb dan ook regelmatig hardop zitten lachen (sorry mensen in de tent naast mij).  Het boek leest dan ook als een trein en ik vond het dan ook jammer dat het boek uit was. Ik was zo benieuwd naar de overige boeken dat ik ze tijdens mijn vakantie in de originele taal heb aangeschaft. Het is een geweldig boek! Deze MOET Je echt lezen! En hij is bij Bol nu echt fors in de aanbieding. Wil je mijn blog steunen, wil je dan klikken op onderstaande link?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.