Papadag – Jet van Vuuren

Papadag – Jet van Vuuren

Na het ietwat luchtige boek van Sophie Kinsella was ik toe aan wat spannends.  Ik ben een liefhebber van Nederlandstalige thrillerschrijvers en na alle posters die ik tegenkwam in de bieb en in de boekhandel besloot ik dat Papadag van Jet van Vuuren, mijn volgende boek zou zijn.  De voorkant sprak mij aan. Ik zag een vrouw op vakantie, genietend van haar vrijheid. Haar kinderen achtergelaten bij Papa, dus eh..Papadag. Deze invulling bleek volledig fout.

Korte inhoud:

Heleen is single, woont in Weesp en lijdt aan een vorm van vroege dementie. Als haar thuishulp wegvalt door bezuinigingen, wordt er een beroep gedaan op haar enige dochter Maud.

In overleg met haar man Erik, laat Maud haar gezin en hun bedrijf op Walcheren achter om tijdelijk haar intrek te nemen op een flatje in de buurt van haar moeder, Heleen. Wat echter niemand weet, is dat Maud niet alleen om nobele redenen mantelzorg verleent aan haar moeder, maar uit bittere noodzaak. Maud wordt namelijk via Facebook gestalkt en gechanteerd. Iemand uit Heleens verleden zegt te weten dat Heleen ooit haar bloedeigen zus – de tante van Maud – heeft vermoord. En volgens deze stalker zijn er meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en Maud en haar gezin kunnen ontwrichten…

Auteur: Jet van Vuuren
Uitgever: Karakters uitgevers B.V.
ISBN: 9789045211503
Verschenen: februari 2017
Genre: Nederlandstalige thriller.
Verkrijgbaar als paperback en Ebook. Ik las de paperback versie.

Maud heeft de zorg voor haar dementerende moeder op zich genomen en neemt haar intrek in een flatgebouw, vlakbij haar moeder. Dit heeft ze tenminste aan haar man vertelt. De ware reden is echter dat Maud lastig gevallen wordt via Facebook. Volgens deze stalker heeft Heleen haar eigen zus vermoord. Dit maakt dat ze naar haar moeder gaat om erachter te komen wat er zich in het verleden heeft afgespeeld. Het verhaal speelt zich af in het heden (van Maud en haar moeder Heleen) en het verleden (dat van Heleen).

Het was niet mijn meest favoriete boek. Ik ergerde mij een aantal keren aan het naïeve gedrag van Maud. Anno 2017 doe je gewoon bepaalde zaken niet meer.
Als je een buurman niet prettig vindt b.v. stap je niet gewoon bij hem naar binnen en blijf je een uur op een slotenmaker wachten, dan ga je maar wandelen. Dit irriteerde me mateloos.
Toch bleef ik lezen, omdat de rest me wel aansprak. Uiteindelijk heeft het boek een intrigerend verhaal en einde. Ik zou zeggen, gewoon lekker gaan lezen.

Of klik hier voor bestellen via Amazon: Papadag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.