Philip Kerr – Pruisisch Blauw

Philip Kerr – Pruisisch Blauw

Onlangs ontving ik een recensie exemplaar van het nieuwste boek van Philip Kerr.  Het was de eerste keer dat ik een boek las van deze schrijver en het was ook meteen een hele dikke pil. De voorkant zag er super mooi uit. Ik had gereageerd in een groep op Facebook en aangegeven dat ik hem graag wilde lezen omdat ik geïntrigeerd werd door deze eenzame man op de voorkant. Eenzaam was hij inderdaad, zowel in de liefde alsook in het tijdperk waarin hij (Bernie) leefde. Wie kan je echt vertrouwen? Niemand! Alleen jezelf.
Tijdens het lezen kwam ik er al snel achter dat dit een boek uit een serie was. Na een spannend 1e hoofdstuk begon het nl. met veel verwijzingen naar eerdere verhalen en personages. Zoveel verwijzingen dat ik wel moest googelen naar de schrijver en erachter kwam dat Bernie Gunther inderdaad in meerdere boeken speelt. Is dit je eerste boek, stop dan maar met lezen.
Ik kon er amper nog een touw aan vastknopen ondanks het super spannende verhaal. Ik heb het boek uitgelezen maar ga eerst maar eens de boeken vanaf het begin lezen. Pruisisch Blauw is deel 12 uit de serie.

Inhoud van het boek:

Het boek speelt zich af in 1939 (Nazi regime is al erg sterk in opmars) en 1956 (Stasi / Oost Duitsland tijdperk). Het begint met een opdracht aan Bernie in 1956 om iemand te vermoorden. Op weg hier naar toe vlucht hij uit een trein. De rest van het verhaal gaat het helemaal niet meer over deze opdracht maar over de opdracht die Bernie kreeg in 1939 om een moordzaak op het terras van Hitlers privéwoning – de Berghof -in Obersalzberg te onderzoeken.  De klus moet snel geklaard worden, nl. opgelost zijn voor de verjaardag van de Führer.

Het boek speelt zich af in een heftige periode, waar niemand zijn of haar mond durfde open te doen. Beklemmend en beangstigend.

Kortom: voor echte Philip Kerr lezers is het ongetwijfeld een top boek. Zeker gezien het feit dat dit al het 12e deel is. Ik heb een lijstje gevonden met deel 1 t/m 11 en ga die eerst een lezen voordat ik een definitief oordeel van dit boek geef. Voor nu krijgt hij 3 sterren/een mager 6je.

OF bestel via Amazon: Pruisisch blauw (Bernie Gunther Book 12)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.