Broertje – Michael Berg

Broertje – Michael Berg

In een landhuis aan de Côte d’Azur liggen drie doden. Een Nederlandse oud-politicus, zijn echtgenote en een onbekende jonge vrouw. Zij wonen al jaren een teruggetrokken leven in Frankrijk. Inspecteur Fillon houdt de vermoedelijke dader aan: Felix, de zoon van de politicus. Maar Felix is in shock en niet aanspreekbaar. Fillon belt de zus van Felix, Lotte Pradeau, een Nederlandse stand-up comedian, die met haar familie heeft gebroken. Première of niet, ze laat alles vallen en reist af naar Zuid-Frankrijk. Lotte weet niet veel op dat moment, maar ze is stellig overtuigd daar haar broertje het niet gedaan heeft.

Michael Berg schrijft dit boek in een fijne rustige stijl. Hij neemt de tijd om alle personages uit te werken wat maakt dat het heel prettig leest. Een dik boek die je dus ook uit wil lezen en niet snel gaat vervelen. Felix is autistisch en raakt je doordat de schrijver je in zijn hoofd laat kijken. Je leest wat hij denkt..je ervaart de onrust in zijn hoofd en snapt waarom hij doet wat hij doet en is zoals hij is. Lotte raakt betrokken bij het onderzoek en vlucht uiteindelijk met haar broer in de hoop zijn onschuld te kunnen bewijzen. Hierdoor raken ze alleen maar meer in de problemen.

In dit boek is ook een 2e verhaallijn, die uiteindelijk samen komt. Ook hier gaat het over een broertje. In het begin heb je geen flauw idee waarom deze twee verhalen door elkaar heen lopen, maar uiteindelijk komen ze heel mooi samen en valt alles op zijn plek. Ik houd van boeken met veel personages, vooral van boeken waarin de personages krachtig en sterk zijn.

 

Ik vond het een super boek! Ook al is het erg onwerkelijk hoe Lotte en haar broer kunnen ontsnappen en dan ook nog niet gevonden worden. Met alle hulpmiddelen die er vandaag de dag zijn, zou je verwachten dat de politie ze binnen 24 uur gevonden heeft. Ondanks dat, is het boek een echte aanrader!

Paperback: Ebook: Luisterboek:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.