Casa Familia – Nathalie Pagie

Casa Familia – Nathalie Pagie

Lekker liggend in mijn stoel aan de rand van het Gardameer las ik de thriller Casa Familia van Nathalie Pagie. Dit boek kocht ik al in juni, maar door omstandigheden las ik het pas begin augustus uit.

Korte omschrijving (bron achterkant boek):
Een survivalweekend in de Belgische Ardennen lijkt voor journaliste Tara Linders de uitgelezen kans om haar nieuwe collega’s beter te leren kennen. Alleen heeft ze een bloedhekel aan survival en in groepen is ze ook niet op haar best. Liever gaat ze in haar eentje op pad om de omgeving te verkennen. Voor haar vaste partner Diego Martinez is het weekend de perfecte afleiding van zijn problemen thuis; hij stort zich vol overgave op de activiteiten. Als Tara zich bemoeit met een knokpartij in de plaatselijke kroeg, ontmoet ze een paar ongure types die overduidelijk geen pottenkijkers kunnen gebruiken. Wat hebben ze te verbergen? En wat speelt er in het leegstaande ziekenhuis in het bos? Tara en Diego gaan op onderzoek uit. De lugubere vondst van een kinderhand leidt al snel naar het Spaanse Andalusië, waar het brein achter de operatie zich schuilhoudt. Lukt het Tara en Diego hem te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen?

Voor mij het eerste boek van deze schrijfster. Het begint direct met een heel spannend eerste hoofdstuk. Daarna begint het heel rustig kabbelend verder te gaan, wat bij mij bijna maakte dat ik het saai begon te vinden. Dit maakte dat ik het boek twee keer opnieuw ben gestart, totdat ik aan de rand van het eerder genoemde meer wel door moest lezen. Het werd bloedstollend spannend. De hoofdstukken zijn kort, wat maakt dat je voor het slapen gaan met jezelf de afspraak kunt maken van “nog 1 hoofdstuk, dan”. Wat mij betreft had er wat meer diepgang in mogen zitten en had het verhaal verder uitgespit kunnen worden. Het uiteindelijke plot en het einde is echter spannend en goed vertelt. De reden waarom Casa Familia gebouwd is, is gewoon te bizar en luguber voor woorden. Kortom: een heerlijk boek wat je makkelijk uitleest. Ideaal vakantie literatuur. Niet te moeilijk en wel met voldoende personages om het verhaal boeiend te houden. Van mij krijgt het boek dan ook uiteindelijk 4 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.