Gangsterschool – Kate Wiseman (recensie)

Gangsterschool – Kate Wiseman (recensie)

Als moeder met een opgroeiende puber en vrienden met tieners heb ik regelmatig het probleem “Wat geef je voor een verjaardag, sinterklaasfeest o.i.d.”?  Ik ben zelf een enorme lezer dus neig ik vaak naar het geven van een boek. Als kind kon ik altijd volledig kon opgaan in een boek en mij volledig kon afsluiten van de wereld! Naar mijn mening lezen kinderen in dit digitale tijdperk echt te weinig lezen en ik zoek dan ook altijd boeken waar kinderen dat gevoel van “lezen is geweldig” kunnen ervaren.

Voor een verjaardag of visitebezoekje geef ik vaak een boek kado aan de kinderen van mijn vrienden en met liefst een waarvan ik weet dat het een goed boek is, hoe mooi is het dan als je van uit Uitgeverij Holland  een boek mag lezen welke nog uit moet komen in Nederland.

Het boek ziet er prachtig uit! Het is een mooie, kleurrijke maar vooral stevige hardcover. Aan het begin van ieder hoofdstuk staat een klein meisje in een boevenpakje.
Een boevenpakje? Tja..ondanks dat het verhaal je in het eerste hoofdstuk doet denken aan een Harry Potter boek, gaan deze leerlingen naar een school die je opleidt tot professioneel crimineel!
Je wilt toch echt geen brave burger zijn? Op het Rabauw College volg je nl. lessen in dieverij, verraad, liegen, besluipen en onbeleefdheid. Het schooluniform is een zwarte broek met een zwart-wit gestreept truitje en behalve een etui met pennen hebben de leerlingen ook een breekijzer.

De hoofdpersonen Milly en Charlie leren elkaar op hun allereerste dag kennen en sluiten al snel vriendschap. Het is nog maar de vraag of zij mogen blijven op het Rabauw college, want ondanks dat Charlie bijvoorbeeld een goede hacker is, zijn beide eigenlijk te aardig om crimineel te worden. De ouders van hen zijn echter beroemd crimineel, dus hen teleurstellen is geen optie!

De vergelijking met Harry Potter houdt na het eerste hoofdstuk ook al snel op, je sluit Charlie en Milly al snel in je hart. De letters en de opzet van het boek, maakt dat het boek prettig lezen is. Ze beleven een spannende tijd na een roerige start op school, het boek heeft een echte schurk maar het idee is nieuw en spannend!

Zoek jij een leuk en (niet te) spannend boek voor een verjaardag, sinterklaas of kerstcadeau? Dan sla jij met Gangster School zeker een hele goede slag! Het is een geweldig boek voor kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar, maar ook ik als volwassene vond hem super leuk om te lezen. Ik kan persoonlijk niet wachten tot deel 2 (november 2018) uitkomt! Ben erg benieuwd naar alle avonturen die Charlie en Milly gaan meemaken!

Om dit blog niet alleen uit oogpunt van ene volwassene te plaatsen, heb ik Mandy van 12 gevraagd het boek te lezen na mij en als co-blogger op te treden. Ze vond dit geweldig en haalt het boek vanmiddag op. Haar reactie zal ik dan zo snel mogelijk op dit blog erbij zetten!

Recensie
Mandy (12): Het is een leuk en ook een beetje een spannend boek. soms durfde ik het boek alleen met het licht aan in de avond te lzen.
Het maakte me ook wel een beetje aan het lachen dat Charlie zich achter Milly wilde verstoppen voor juffrouw Geselkat. Dat Wolfie wraak wou nemen op Valcente.
En het spannendste vond ik het Rabouw College vol verassingen en geheimen. Ik vond het zo goed dat ik het al 2 x gelezen heb!

TitelGangsterschool
Auteur: Kate Wiseman
Genre: kinderboeken, 10-12 jaar
Uitgever: Uitgeverij Holland
Verschenen: september 2018
Prijs: €16,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.