Kleine brandjes overal – Celeste NG

Kleine brandjes overal – Celeste NG

Dit boek heb ik gekregen als recensie exemplaar.

 

Het verhaal begint heftig met een uitslaande brand, waardoor het huis van een gezin met drie kinderen uitbrand, Iedereen vermoedt dat de jongste dochter het gedaan heeft. Ondertussen vertrekken een moeder en haar dochter met spoed uit een andere woning.

Het boek begint erg spannend. Hierdoor dacht ik dat ik een thriller aan het lezen was. Na het spannende begin neemt de schrijfster zeer ruim de tijd om alle karakters in het boek te omschrijven alsook de banden die men met elkaar heeft. Het boek gaat over Mia, een alleenstaande moeder met puberdochter Pearl. Mia is kunstenares en probeert via verschillende baantjes de touwtjes aan elkaar te knopen. Ze hebben, tot nu to, een zwervend bestaan geleefd, maar Mia belooft haar dochter dit keer voor lange tijd te blijven in het huis dat zij huren. Pearl sluit al snel vriendschappen met de oudste puberkinderen uit het gezin en de moeder met de jongste dochter, die een problematische relatie heeft met haar ouders en broers/zus.
Dit gedeelte vond ik echt te lang en op enig moment was ik daar wel klaar mee. Toch is het zeer de moeite waard om juist dan het boek door te lezen. Uiteindelijk werkt de schrijfster het verhaal weer toe naar de brand en het moment van vertrek, waardoor alle vragen weer op zijn plek komen.
Het is een bijzonder boek, waar voor mij wel iets meer spanning op het einde had mogen zitten. Later realiseerde ik mij dat het geen thriller was, maar een verdomd goed in elkaar zittende roman!
Toen ik het uit had moest ik gewoon echt nadenken. Wat heb ik nu gelezen? Wat vond ik ervan?

Houdt je van boek dat anders is dan anders met ingewikkelde persoonlijke relaties en verhaallijnen die in elkaar vallen, dan raad ik je aan dit boek te gaan lezen. Het is niet zomaar een “tussendoortje” maar echt een boek waar je je aandacht bij moet houden! Hij krijgt van mij een 7,5!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5b2d2d86ddb25_selected-products” products=”9200000090886180,9200000092730272″ name=”Kleine brandjes overal” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 gedachten over “Kleine brandjes overal – Celeste NG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.