Sophie Kinsella – Mijn niet zo perfecte leven (2017)

Sophie Kinsella – Mijn niet zo perfecte leven (2017)

Als groot Sophie Kinsella fan en zelfmade Shopaholic las ik alle boeken uit die reeks en ook alle overige boeken van Sophie. Ook nu keek ik weer halsreikend uit naar haar nieuwste boek. Bijna de 50 jaar aantikkend, zelf actief social media gebruikster, sprak de inleiding: Op een dag zal mijn leven net zoals mijn Instagram posts zijn.. mij zeer aan. Op een luie zondag installeerde ik mij (dekentje (check), cappuchino (check), leesbril (sinds kort ook check)) op de bank.

Auteur: Sophie Kinsella
Uitgever: Overamstel Uitgevers
ISBN: 9789044348200
Verschenen: maart 2017
Genre: Chicklit

Katie Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Ze is afkomstig uit Sommerset waar ze woonde met haar vader en stiefmoeder. Ze is gedreven om succesvol te zijn en gaat werken bij een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas, Demeter is een verschrikking, ze wordt door haar niet gezien en gehoord. Ze ontmoet hier wel Alex, de baas van Demeter (de hoogste baas zeg maar) die ze heel erg leuk vindt. Hij geeft haar wat tips om met Demeter om te gaan. Totaal onverwacht wordt ze ontslagen. Omdat ze het financieel niet kan opbrengen om dan in Londen te blijven wonen gaat ze in op het verzoek van haar vader en stiefmoeder om hen te helpen met hun nieuwe project, een luxe biocamping (Glamping).  Deze wordt een geweldig succes. Een van de eerste gasten is Demeter met haar gezin.  Katie zweert wraak.

Meer zal ik je niet verklappen. Je moet het boek zelf maar gaan lezen. Wat ik er zelf van vond? Na het lezen van een pagina of 100 was ik er eigenlijk wel klaar mee. het boek kwam gewoonweg niet op gang.  Ik heb in een facebook groep gevraagd of ik door moest lezen. Ook hier waren de meningen verdeeld, echter toch overwegend positief. Ik vond het boek echter saai en voorspelbaar. Normaliter leg ik het dan aan de kant, maar kom op: een Sophie Kinsella die niet goed zou zijn? Ik vroeg mij af of ik er gewoonweg niet te oud voor werd. Tja…sorry…die 50 volgende maand valt zwaar.

Een pagina of 30 later begon het verhaal te lopen. Het werd best aardig, wel voorspelbaar in mijn ogen, maar toch begon het best grappig te worden.
Ondanks dat ik het uitgelezen heb en het een lekker makkelijk weglezen boek vond, ben ik er niet van onder de indruk. Het was een “aardig boek”. Als ik het een cijfer moest geven van 1 op 10 kreeg het een mager 6-je. Ik ben benieuwd hoe mijn volgers het boek vinden. Mijn vraag aan jullie is dan ook… is de moderne 40+ vrouw gewoonweg te oud voor dit boek?

2 gedachten over “Sophie Kinsella – Mijn niet zo perfecte leven (2017)

  1. Ik liep tegen hetzelfde aan: het gevoel dat dit trucje al te vaak is gedaan, en ik kon me totaal niet identificeren met de hoofdpersoon. Maar: dan lees ik een Charlotte de Monchy, die toch dezelfde doelgroep heeft, en dan ben ik wél enthousiast. Ik denk dus dat dit gewoon een middelmatig boek is.

    EN: wat schrijf je leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.