Passion Planner: is deze Amerikaanse planner iets voor jou?

Passion Planner: is deze Amerikaanse planner iets voor jou?

Gedurende langere tijd teveel werk hebben dan het aantal werkuren in een week, daar wordt niemand blij van. Op enig moment had ik het gevoel dat ik het overzicht verloor en er zaken niet goed dreigden te gaan of te lang bleven liggen.
Druk! Was het antwoord als iemand vroeg hoe het op mijn werk was. Van to do lijstje naar to do lijstje werkte ik de zaken af, maar het gevoel ging niet weg.

Juist op dat moment zag ik een filmpje over de Passion Planner. Door hetzelfde gevoel en het niet kunnen vinden van een handige planner voor zakelijke en privé aangelegenheden begon Angelia Trinidad een zoektocht naar de perfecte planner. Angelica vond de planners op de markt best praktisch, maar niet persoonlijk. Ze begon na te denken wat er dan wel in een planner moest: uiteraard je persoonlijke en werk gerelateerde to do lijstje, je lange en korte termijn doelen etc. Om de Passion Planner op de markt te krijgen startte Angelica een crowdfunding campagne en zo is de Passion Planner geboren. Over een passie gesproken!

 

Ik gebruik de Passion Planner inmiddels 3 weken (sinds medio april 2017).

De planner is als volgt ingedeeld:

  • instructies voor het maken van je Passion Roadmap (doelen formuleren)
  • een jaaroverzicht voor vier jaar
  • 12 maandoverzichten
  • 12 maand-evaluaties
  • 52 weekoverzichten (met tijdsindeling)
  • een mid-year Passion Roadmap op de helft van de planner
  • achterin vrije ruimte voor aantekeningen e.d.

Bij het bestellen heb je de keuze uit verschillende kleuren, gedateerd of ongedateerd en de weken maandag t/m zondag of zondag t/m zaterdag.
Als je even wacht dan kan je hem ook als een jaarplanner kopen voor 2018. Ik heb hem in mint groen en ongedateerd zodat ik hem, als ik hem even niet gebruik,
gewoon weer kan oppakken daar waar ik gebleven ben (b.v. na een vakantie).

Overzicht
Allereerst ben ik hem gaan gebruiken om overzicht te krijgen in mijn korte ten lange termijn to do lijst. Zowel privé als zakelijk. Ik gebruik hiervoor de weekoverzichten, waar ook de tijd verdeeld is. Hierdoor zie ik ook meteen als ik “teveel werk”  heb en kan ik mijn collega’s eventueel om hulp vragen.
Op mijn werk start ik sindsdien (na het lezen van een andere boek) de dag met het afhandelen van de korte termijn to do lijst nog voordat ik mijn mail lees. Ik open pas daarna (nee, niet eerder) mijn mail. Handel de zaken die minder dan 2 minuten duren direct af en zet de overige zaken bij dezelfde of volgende dag neer. Ook privé heb ik overzicht wat er nog moet gebeuren.
Of het aan de planner ligt weet ik niet, maar de afgelopen weken is er veel uit mijn handen gekomen. Mijn werk email is overzichtelijker geworden en ook hier thuis ben ik meer in beweging in plaats van lui op de bank Netflix of Videoland te kijken. Ik kan hem je alleen maar aanrader! Er zijn ook regelmatig acties, zoals nu met moederdag. Het scheelt dan al gauw 50%.

Nee ik heb geen aandelen, word niet betaald voor dit artikel maar ben wel erg blij met deze planner.
Bestellen kan via: http://www.passionplanner.com/.

Eén gedachte over “Passion Planner: is deze Amerikaanse planner iets voor jou?

  1. Ook ik liep tegen dezelfde problemen aan, maar mijn redding is nabij! 😉 Vorige week ongedateerde Passion Planner besteld met inderdaad een kortingsactie, ik kan niet wachten om ‘m te gaan gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.