Één ouder vakantie met Estivant, is dat wat?

Één ouder vakantie met Estivant, is dat wat?

Een ouder vakantie 2017: met Estivant naar Niederau en het Gardameer.

De titel zegt het al. Als alleenstaande moeder met een puber van 14 (M14) wil je uiteraard ook graag op vakantie. Ik ben in het bezit van een eigen tent, maar om nu altijd overdag en ’s avonds alleen voor je tent te zitten terwijl je puber zich vermaakt met leeftijdsgenootjes…tja…..dat is ook niet altijd even leuk. Een aantal jaren geleden werd ik door een collega gewezen op Estivant, een organisatie gespecialiseerd in Een Ouder vakanties door heel Europa. Zo bezocht ik al de bestemmingen in Frankrijk (Lacanau en Gibanel) en Spanje (Tossa de Mar). Dit jaar vertrok ik eind juli naar Oostenrijk en Italie, naar de allernieuwste locatie aan het Gardameer. Het valt mij op dat als je iemand vertelt over het op vakantie gaan met een organisatie als Estivant dat men hier een bepaald beeld over heeft. Je gaat op date vakantie, allemaal zielige mensen die net gescheiden zijn, etc.etc. Je kan je de vooroordelen wel voorstellen. Dat maakt dat ik nu toch een blog hieraan wil wijden. Eigenlijk zou ik dat niet moeten doen, want de reizen zitten nu al zo snel vol…laat staan dat ik er nog reclame voor ga maken ook.

Alle drie de vakanties (2 x een combinatie van locaties) die ik met Estivant heb gehad, waren stuk voor stuk top-vakanties. Dit jaar toog ik naar Oostenrijk, een locatie die je makkelijk in 1 dag kan halen. 909 km vanaf Zwolle is nl. prima te doen. Aangekomen bij Pension Busker in Niederau kregen wij een heerlijk welkomstdrankje, een persoonlijke uitleg en de Wilschonau karte waarmee je de liften en veel van de activiteiten (zoals het zwembad) kon gaan doen.
De hotelkamer was prachtig, typisch Oostenrijk. Ik zag mijn geliefde bergen en had een groot balkon. Gewoon happy om weer in mijn geliefde Oostenrijk te zijn, liep ik springend door de kamer.
M14 had meteen contact met een aantal leeftijdsgenootjes en zat ’s avonds bij het diner al aan een puber tafel met 7 leeftijdsgenootjes. Mama schoof aan bij een tafel met alleen ouders.
Vind je dat niet jammer, Ellen? Nee hoor, want de andere ca. 340 dagen per jaar eten we nl. grotendeels wel samen.

Het programma in Niederau zag er strak uit. Behalve op vrijdag kon je iedere dag wel iets doen. Zo was er een wandeltocht op zondag en gingen de kids ook nog zwemmen en was er een drakenspeurtocht in de avond. Voor alle kids (die dat wilden) was er een bivak (kamp) en de ouders hadden die dag en avond vrij. Overdag een flinke wandeling gemaakt door de Tiefenbach klamm met drie andere ouders en ’s avonds kregen wij weer een heerlijke maaltijd van kok Rob. We hebben prachtige wandelingen gemaakt (neem bergschoenen mee), het team van Pension Busker was geweldig en de omgeving prachtig. Wij willen volgend jaar zeker terug! Nog lang niet uitgekeken. Margriet en Marian, die het pension uitbaten samen met hun team, doen dit met hart en ziel. De hele week heb je volpension, de activiteiten gaan grotendeels op de kaart (excl. b.v. raften, bandvaren etc.). Voor de lunch maak je je eigen lunchpakketje in de ochtend. Dit alles maakt Niederau voor ouder en kind betaalbaar en erg leuk. Alleen de drankjes zou je nog moeten betalen, maar zelfs dan staat er water op tafel wat je gewoon mag pakken. Dus ook voor het kleinere budget is Niederau DE Estivant locatie. Veel ouders vonden ook dat er meer half of volpension locaties in Europa bij moeten komen. Het is toch oh zo lekker om een weekje niet na te hoeven denken over het eten.

Op de zgh. wisseldag reden we al om 5.15 uur naar de volgende locatie aan het Gardameer. Deze nieuwe camping was makkelijk bereikbaar en we waren er dan ook al om 09.00 uur. Ietwat te vroeg, maar ons werd vertelt dat zodra de tent schoon was, wij er al in mochten. De 22 tenten lagen in een Estivant straatje overdekt door bomen, geen overbodige luxe bij het warme weer.

De partytent is niet bedoeld om ’s avonds aan te hangen (er staan andere kampeerders omheen, dus houd je van een feestje of wil je het laat maken dan is dit niet de camping voor je!). Dit straatje ligt tussen het zwembad (2 min lopen) en het meer (3 min lopen) en vlakbij het toiletgebouw. Deze locatie was ook direct een echte zomervakantie, wij hadden het plezier om er in de warmste week ooit te zijn. Ook hier vonden de pubers elkaar nog weer dezelfde middag en was hun plek de pier bij het meer waar ze vele uurtjes doorbrachten met elkaar.
Pacengo ligt tussen Pescheira en Lasize in. Beide zijn ook goed te doen met het openbaar vervoer (wat goed is daar). Sirmione, Garda en Bardoline ook goed te doen per bus of boot.
Wil je Verona eens anders zien? Op 33 minuten afstand kun je via Verona Rafting voor 18 euro (volwassene) en voor 15 euro (kind) gedurende 3 uur raften op de rivier..eh lees dobberen met een gids die je veel vertelt (Engels). Milaan en Venetie liggen beide op 1,5 uur reisminuten en beide zijn ook goed per trein te doen. We hebben onze dagen verder gevuld met zwemmen en heerlijk gezeten bij het meer onder de bomen. Op de zaterdag ochtend is zelfs het lokale marktje onderaan bij het meer op de camping. Ook hier een top lokatie manager en heel veel leuke mensen en pubers ontmoet.

Ook op deze locatie zijn wij nog niet uitgekeken en ons zie je er dus ook nog eens terug. In de avonden kun je heerlijk een plaatsje bezoeken (tip ga einde van de middag, eet een hapje), overdag is het bij het meer en zwembad heerlijk vertoeven. Er zitten veel grote supermarkten en Estivant regelt een bezoekje daar….als ik dan een minpuntje zou mogen noemen….in Pacengo was dit maar 1 x in de week, wat voor sommigen toch echt te weinig was. Dit is altijd wel op te lossen door iemand te vragen die wel een auto heeft of hij/zij nog naar de supermarkt gaat.

Kortom: Estivant: aanrader…en nee, het is geen dating vakantie. Ik zal niet ontkennen dat er wel eens een relatie ontstaat maar dat is het niet als intentie. Ik heb veel stoere en lieve mensen ontmoet die gewoon in de auto, bus of trein stappen en samen met hun kind(eren) een heerlijke vakantie willen hebben, maar toch ook eens met andere ouders een volwassen gesprek willen voeren.
Ik heb M14 nauwelijks gezien/gehoord…..ze heeft een TOP vakantie gehad, het was zooooooo leuk etc.etc. Ook ik vond het super! Dank jullie wel mede-reizigers voor de super weken!

Hier is het al duidelijk. Volgend jaar zeker weer Estivant!

 

 

7 gedachten over “Één ouder vakantie met Estivant, is dat wat?

 1. Nou wat leuk Ellen, dat je blogt. En wat leuk om je uitvoerige reiservaringen met Estivant te lezen. Daar gaan alleenstaande ouders die zoiets overwegen veel aan hebben. Estivant zal ook blij met je zijn (je kunt een affiliate overeenkomst overwegen? ?). Ik ben zo onderhand in de fase dat ik me kan aansluiten bij een singlereis, want met 2 kinderen van 17 en bijna 20 hoef je niet meer met een eenoudervakantie aan te komen. Laat staan dat ik ze in een tent zou krijgen (“ja denk maar dat ik op vakantie tussen spinnen en mieren ga zitten”). Ik ben benieuwd naar je andere blogs. Veel succes!

 2. Beste Estivant Gardameer buufje,
  Wat een leuke en prettige ervaring om te lezen!
  Dankzij jou en je M14 hebben ook mijn M13 en ik een super leuke vakantie gehad aan het Gardameer.
  Dit was mijn inmiddels 9e 1-oudergezin ervaring en ook volgend jaar gaan we zeer zeker weer mee ?
  Grtjes Karen

 3. Hey Ellen,
  Leuk om te lezen. Gardameer ga ik zeker onthouden. Klinkt goed. Ik kan me volledig aansluiten bij je verhaal. Ook Nora en mij is Niederau prima bevallen.

 4. Wat leuk om te lezen! Het gevoel is precies hoe je het omschrijft.
  Wij vertrekken vandaag naar Pagenco. Ik heb twee Kids, 6 en 14 jreacties. Estivant sluit perfect aan bij beide leeftijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.