Boekentip: Trilogie “Cirkel van het Kwaad” van Linda Jansma

Boekentip: Trilogie “Cirkel van het Kwaad” van Linda Jansma

In deze corona tijd heb je misschien behoefte aan een aantal zeer goede boeken. Ik kan je helpen met deze tip!

Als ik van een boekenserie echt heel erg genoten heb, is het wel de serie “Cirkel van het kwaad”. Deze boeken zijn geschreven door Linda Jansma een Nederlandse schrijfster. Zij debuteerde in 2010 met de thriller Caleidoscoop en won er de Schaduwprijs 2011 mee, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut. Er volgden meer thrillers o.a. Doelwit en Verbroken.

De serie “Cirkel van het kwaad” bevat de volgende 3 boeken:
Deel 1 – Schaduwkinderen
Deel 2 – Uitverkoren
Deel 3 – Bloedband

Deel 1 – Schaduwkinderen

In het 1e deel van deze trilogie zijn er 2 verhaallijnen, nl. een politieonderzoek naar terroristische aanslagen en het persoonlijk leven van politieagente Jules. Het eerste hoofdstuk is direct een binnenkomer. Een terroristische aanslag vindt plaats. Dit maakt het verhaal direct een page tuner want hoe realistisch is zo’n gebeurtenis op dit moment. De personages zijn goed uitgewerkt. Jules is vriendelijk, krachtig en professioneel. Ook Journalist Harry Simones heeft een sterke persoonlijkheid. Het boek is beklemmend en erg spannend. Een sekte is geen onderwerp waar veel over geschreven wordt, maar al lezende is er een constant gevoel van beklemming en gevaar. Het boek heeft een open einde, dus zorg dat je deel 2 in je boekenkast hebt staan, want je wil direct verder lezen.

Deel 2 Uitverkoren

In het begin van dit 2e deel wordt er teruggeblikt op deel 1. Heb je het 1e deel niet gelezen, dan is het geen probleem. Als je deel 2 direct openslaat nadat je de laatste pagina van deel 1 gelezen hebt, kan je het 1e hoofdstuk sneller doorlezen.

In dit boek zijn Jules en Harry weer terug en ook bekende leden uit de sekte. Er wordt meer geschreven over hoe het er in de sekte aan toegaat. Welke regels zijn er, welke straf krijg je als je je niet aan de regels houdt. Het gevoel van beklemming wordt alleen maar sterker. Je kan het boek daarom ook echt niet weg leggen. Waarschuwing: denk niet ’s avonds “ik lees nog 1 hoofdstuk”, want voordat je het weet is het op een werkdag 2 uur ’s nachts. Ook dit boek heeft weer een open einde. Als je de serie nog moet lezen, dan is het erg fijn dat het 3e boek er inmiddels is. Ik moest er maanden op wachten en dat was erg frustrerend! Ik zat echt met open mond bij de laatste regel.

Kijk voor meer boekentips op mijn boekenpagina!

Deel 3 Bloedband

Vooraf…wees gewaarschuwd als je begint te lezen. Dit boek moet gewoon uit! In dit 3e en laatste deel van de serie kom je meer te weten over het privé drama uit de jeugd van Jules. De dood van haar ouders en de link die haar broer heeft. Ook de sekte speelt een zeer belangrijke rol in dit boek.
Zonder iets te verklappen wil ik alleen melden dat de beklemming uit de 1e twee boeken blijft. Ik kan alleen maar roepen: “LEES DEZE BOEKEN”.

Ik was blij dat de boeken uit waren! Het is ook een echt einde….of toch niet? Kortom! Lees deze serie. Koop ze! De eerste twee boeken zijn inmiddels ook erg goedkoop! Geen reden om niet te beginnen, je moet toch thuis blijven!
#flattenthecurve #blijfthuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.