Clinique ID Moisturizer review

Clinique ID Moisturizer review

Nu de bodem van mijn Clinique ID (Groen) bijna te zien is, wordt het tijd om een review te schrijven voor deze dagcréme. Doet het wat het beloofd heeft? Aangezien mijn huid vrij snel geïrriteerd is en ik veel rode vlekken en couperose heb, wilde ik hem toch een keer proberen.

Hoe samen stellen?

In totaal zijn er 20 combinaties mogelijk met de cremés en de flacons. Hiermee creëer je de ideale moisturizer geschikt voor alle huidtypes. Voor jong en oud dus. Via de tool op de website van clinique kun je je huid analyseren. Je leert hierbij welke basis qua hydratatie het beste is en daarna welke booster erbij hoort. Voor mijn (wat oudere 50+) huid was dit de beste. Combinatie volgens de analyzer.

Hoe stel je de ideal combinatie samen?

In totaal zijn er 15 verschillende combinaties mogelijk. Via de website van Clinique kun je een analyse doen waarbij je de juiste combinatie voor jouw huid vindt. Je kunt een basis kiezen qua hydratatie en daarnaast een verzorgend onderdeel. Dat laatste wordt ook wel de actieve booster genoemd.

Qua Hydratatie heb je drie keuzes:

  1. Lotion – geschikt voor de hele droge tot de gecombineerde droge huid;
  2. Gel – gecombineerde vette tot vette huid;
  3. Jelly – alle huidtype.

Daarna kies je een actieve booster. Hierbij heb je de keuze uit vijf verschillende boosters:

De booster!

  1. Irritatie – gevoelige huid kalmeren en verzachten en vermindering van roodheid van de huid;
  2. Poriën en ongelijkmatige huidstructuur – zichtbaarheid van poriën reduceren en huidstructuur verbeteren;
  3. Onregelmatige teint – de teint helderder en egaler maken;
  4. Vermoeidheid – verminderd de tekenen van vermoeidheid en een vernieuwde glow;
  5. Lijntjes en rimpels – lijntjes en rimpels zijn minder zichtbaar en de huid wordt voller gemaakt.

Na de samenvoeging van de hydratatiebasis met de actieve booster is de samenstelling bij elke pomp 90% hydratatiebasis en 10% pure actieve booster.

De analyse maakt een foto van je huid en geeft dan aan welk probleem je wil aanpakken. (Voor mij was dit de irritatie van mijn huid). De combinatie werd dus de “Dramatically Different Moisturizing Lotion+” en de “Active cartridge concentrate for irritation”. (Groen).

In de groene booster zit pure, geconcentreerde percentages Lactobaccilus gist en andere actieve werkstoffen die de gevoelige huid kalmeren en verzachten.

Wat vond ik van de clinique ID?

Wat ik allereerst erg prettig vond was dat dit een creme is in een pompje. Niet met je vingers in een potje dagelijks. Ik weet het, er zitten ook stokjes bij de potjes, maar die raak ik altijd kwijt door mijn spelende katten :-).
Je doet echt heel erg lang met een flesje. Ik gebruik hem dagelijks en inmiddels al bijna 9 maanden (hoe lang is het eigenlijk houdbaar???).

De crème smeert fijn uit. De booster en de cremé verdeelt zichzelf automatisch. Het is dus niet zo dat je of de booster of de créme overhoudt.
Hij voelt prettig aan en inderdaad werd de irritatie van mijn huid echt minder…bijna weg zelfs. Alleen de couperose bleef opspelen.
Toch was ik nog niet blij genoeg. Voor mijn droge 50+ huid was de Clinique ID moisturizer niet voedend genoeg. Om die reden gebruik ik nu ’s ochtends een serum van Dr Botanicals en ’s avonds het L’Occitane Immortelle Nuit serum.
Met de combinatie van een serum is de Clinique ID echt heel erg fijn. De andere twee genoemde producten zal ik binnenkort reviewen.

Wil je hem kopen? Dat kan b.v. via Bol.com hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.