Recensie Fitbit Versa 2

Recensie Fitbit Versa 2

Nadat ik enkele jaren geleden afscheid nam van de Apple Watch 1 (te zwaar) en overstapte op de Fitbit ben ik fan van de Versa. Na een paar jaar de 1e versie gedragen te hebben, mocht ik van mijzelf alvast voor Kerst de Versa 2 kopen. Na een aantal maanden deze gebruikt te hebben is het nu tijd voor de review.

Allereerst wilde ik een wat vrouwelijker versie. De zwarte die ik had bij versie 1 vond ik te mannelijk. Ik koos daarom deze keer voor de roze variant.

Eerst maar even wat gegevens:

Fitbit Versa 2 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Fitbit Versa 2:

  • Verkrijgbaar in zwart, grijs en roségoud
  • Rechthoeking scherm met smallere bezels
  • 300 x 300 pixel AMOLED-touchscreen met always-on
  • Behuizing van aluminium
  • Bluetooth 4.0
  • 802.11 b/g/n Wi-Fi
  • Draait op eigen besturingssysteem
  • Waterdicht tot 50 meter
  • Batterijduur: ca. 5 dagen

Verschil Fitbit versa 1 vs 2

Qua design is de Versa 2 niet veel veranderd. Behalve de kleur heb ik niet het idee dat ik een ander horloge om heb. De schermranden zijn echter wel kleiner geworden. In het doosje zitten twee bandjes. Zodat hij geschikt is voor de brede en de smalle pols. Het bandje wat er bij zat was de sport versie.

Helaas begon dit bandje al snel te irriteren. Mijn huid ging er stuk van. Ik ben op Aliexpress op zoek gegaan naar een Milanees bandje die ik voor 7 euro thuisbezorgd kreeg. Deze band zit veel fijner en vind ik persoonlijk mooier.

De Versa 2 heeft nu een AMOLED-scherm, dat een tikje groter is en nog steeds gemakkelijk af te lezen is, ook in direct zonlicht. Dat vind ik zelf erg fijn omdat ik hem juist gebruik bij b.v. het hardlopen. Het scherm blijft kwetsbaar dus bij Mediamarkt heb ik er een special folie op laten zetten.
Bezuinig hier niet op!! Het scherm krast best snel.

Het always-on scherm is echter de grootste vernieuwing: het toont de tijd, datum en batterijstatus, ook als je het horloge niet gebruikt. Ook zie je twee kleine ringen voor stappen en trainingen. De weergave is in zwart-wit en verandert naar kleur als je het scherm activeert. De eerste Versa had drie knoppen, maar de Fitbit versa 2 heeft er maar 2. Dat was even wennen.
Je hebt nu meer functies op het touchscreen wat er fijn is.

Sporten

Ik heb de Versa gekocht omdat ik het fijn vind om het sporten in de gaten te houden. Het is natuurlijk niet een echt sporthorloge én omdat het geen gps heeft moet je altijd je telefoon meenemen als je gaat lopen. Voor de niet zo fanatieke sporter zoals ik heeft hij alles wat nodig is. Tijdens het hardlopen b.v. toont de Fitbit Versa 2 slechts twee waarden, bijvoorbeeld je hartslag en de afgelegde afstand.

Slaap meten

Waar ik persoonlijk echt iedere dag naar kijk is het de de slaaptracking. Hij registreert niet alleen de duur van je slaap, maar ook de verschillende fases van de slaap. Ook krijg je een score (tussen 0-100) hoe uitgerust je slaap is. Voor mijzelf heb ik hier een aantal zaken uit kunnen halen. B.v. een korte nacht hoeft niet te betekenen dat ik niet goed geslapen heb of als ik veel suiker eet slaap ik heel onrustig. Sinds kort laat hij ook zien of je evt. zuurstof tekort heb tijdens je slaap (Slaapapneu) wat voor mij een wakeup was om nu echt met mijn gewicht aan de slag te gaan (vanaf vandaag 🙂 maar weer oppakken. Ik draag mijn Fitbit dus ook ’s nachts.

Wat ik echt een verbetering vind is de smart wake functie. Je zet b.v. je wekker om 7 uur ‘sochtends (uiterlijk tijdstip dat je wakker wilt worden) en als je smartwake aanvinkt dan wekt de Fitbit je op een moment dat je het makkelijkst wakker wordt.
Ook de wekkerfunctie is fijn. Hij trilt en blijft trillen totdat je wakker bent. Mocht je b.v. op een camping liggen dan worden je buren niet wakker als je de wekker zet 🙂

Conclusie

De fitbit versa 2 is een mooie opvolger van de 1e versie. De batterij gaat langer mee. Zeker 5 dagen en als je de altijd on mode aanzet 2. (Om die reden zet ik hem uit, want als je je pols optilt gaat hij aan. )
Wat ik echt nog steeds jammer vind is dat er geen GPS bij zit. Omdat ik altijd mijn telefoon bij mij heb als ik ga lopen is het geen probleem, maar toch…het was een mooi extraatje geweest.

Er zijn nog niet veel apps voor de fitbit. De fitbit pay gebruik ik b.v. persoonlijk niet ondanks dat de bank het wel ondersteund. Eigenlijk gebruik ik de sport apps en verder doe ik alles op de telefoon.

De Fitbit versa is een mooie smartwatch en heeft een betere prijs dan de apple watch. Heb je een fitbit 1 die nog zonder krassen is en heel goed werkt, dan zou ik persoonlijk nu niet overstappen en even wachten op de 3e versie in de hoop dat er dan een GPS bij zit. Maar toch! Ik ben er erg blij mee!

Of via Amazon Fitbit Versa 2 Gezondheids- en fitnesssmartwatch


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.